Skötselråd

Så här sköter du dina textila produkter för att de ska hålla längre!

På alla kuddfodral finns en etikett på insidan med tvättråd, följ dem. Här förtydligar jag skötseln av både kuddfodral och tyger:

*Kuddfodralen vänds ut och in och både fodral och/eller tyg tvättas i 30 grader, i ett försiktigt fintvättsprogram utan kraftig centrifugering och med tvättmedel utan blekmedel. Gärna ett skonsamt med en miljömärkning som du litar på. 

*Tumla inte tyget eller kuddfodralet. Vill du stryka ditt tyg eller kuddfodral, gör det från baksidan. På det här sättet ges din textil de bästa förutsättningarna för att du ska kunna njuta länge av dem. Roligare för dig och bättre för vår miljö, när vi vårdar och är rädda om det vi har. 

*Det är dessutom så att vi genom att sänka tvättemperaturen spar både vatten och energi och begränsar våra co2-utsläpp. 

*Skulle det vara så att din textil får fläckar som du tycker är svåra att få bort, prova miljömässigt skonsamma metoder, läs "husmorsknep", googla och var kreativ. Jag följer till exempel "ekotipset".

*Om du går bet på fläckarna kan du naturligtvis kemtvätta. Men säkerställ att tvätteriet inte använder perkloretylen, då det kan orsaka fläckar på din textil.

Och så kan du alltid skriva till mig med ytterligare frågor, via mejl eller sociala medier, så slår vi våra kloka huvuden ihop!

Klicka här för att komma tillbaka till butiken!